Aloitustilaisuus 23.3.2017

Projektin aloitustilaisuus järjestettiin 23.3.2017 klo. 13-15 Carelicumin auditoriossa. Yleisöä saapui paikalle yli 70 henkilöä keskustelemaan ja kuuntelemaan yksinäisyyteen liittyvistä teemoista.

Joen Severi ry:n hallituksen puheenjohtaja Voitto Nuutinen toimi tilaisuuden juontajana. Projektin työntekijät Jaana Huohvanainen ja Marianne Lappalainen esittelivät projektin toiminnan ja tavoitteet, minkä jälkeen kuultiin puhujavieraiden ajatuksia yksinäisyydestä, harrastamisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. 

Viadia Joensuu ry:n toiminnanjohtaja Teija Nuutinen puhui yksinäisyydestä ja erityisesti siitä, miten sitä voidaan vapaaehtoistoiminnalla vähentää. Nuutinen totesi vapaaehtoistyön voivan olla lähes mitä vain mielekästä tekemistä.

Vapaaehtoistyöstä saatuja kokemuksia kuultiin Joen Severi ry:n toiminnanjohtaja Tuula Jokirannan puheenvuorossa. Jokiranta kertoi vapaaehtoistyön vaikuttavan monin positiivisin tavoin tekijäänsä, kuten lisäävän onnellisuutta.

Markku Sivonen puhui harrastamisesta voimavarana. Hän kertoi puheenvuorossaan muun muassa, ettei aktiivisuuden pitäisi antaa vähentyä ikääntymisen myötä, vaikkakin aktiivisuus voi muuttaa muotoaan. Sivonen myös kannusti välttämään asioiden lykkäämistä.

Korttelin asukkaiden yhteisöllisyyden parantamisesta kuultiin Ulla Mikkolan ajatuksia. Mikkola kuvaili yleisölle, miten Ilo elää yhdessä -projekti on aktiivisten asukkaiden aloitteesta kartoittamassa toimintamahdollisuuksia eräässä Joensuun korttelissa. Hän myös mainitsi asukkaiden oman tahdon olevan tärkeää toiminnan käynnisymisessä.

Lisäksi kuulimme monia mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja. Kiitos kaikille mukana olleille!