Ilo elää yhdessä on vuonna 2017 aloitettu kolmevuotinen, Joensuussa toimiva projekti. Rahoittajana on Veikkaus ja hallinnoijana Joen Severi ry. Toimintamme tavoitteena on kotona asuvien ikäihmisten yksinäisyyden vähentäminen. Menemme sinne, missä ikäihmiset asuvat ja teemme yhdessä asioita, mitä ikäihmiset toivovat ja tarvitsevat. Toiminta on avointa ja maksutonta.

Projektiin kuuluu seitsemän toimintapaikkaa, joissa järjestetään viikoittain yhteistä tekemistä taloyhtiön tai lähialueen ikäihmisille. Kerromme toiminnastamme asukaskirjeillä sekä ilmoittamalla viikko-ohjelmat talojen ilmoitustauluilla, projektin verkkosivuilla, sanomalehdissä ja paikallisradiossa. Keräämme ja välitämme tietoa myös muusta paikallisesta ikäihmisiä aktivoivasta toiminnasta.

Mahdollisimman monipuolista tekemistä tuottaaksemme teemme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Kumppaneitamme ovat muun muassa Karelia-ammattikorkeakoulu (Voimala), Siun sote, Joensuun kaupunki ja monet paikalliset yhdistykset. Toiminnassamme on mukana vapaaehtoisia, joista perehdytämme asukaskummeja. He järjestävät toimintaa asukastiloissa, tulevat tarvittaessa ikäihmisen kotiin esimerkiksi hakemaan mukaan asukastiloissa tapahtuvaan toimintaan, kaveriksi kauppareissulle tai vain juttuseuraksi.

Valittujen taloyhtiöiden asukkaiden ja asukaskummien tueksi tarjotaan puhelinneuvontaa. Neuvonnan tarkoituksena on tarjota asiantuntija-apua ikäihmisten osallistumisen esteiden poistamiseksi ja haastavien tilanteiden ratkaisemiseksi. Tarvittaessa teemme kotikäyntejä.

Arvioimme projektin tavoitteiden saavuttamista keräämällä seurantatietoja ja palautetta ikäihmisiltä ja toimijakumppaneiltamme koko projektin ajan.